Drepturile copilului

-40%
Calea înțeleptului
Principiul 1. Toți copiii vor fi tratați fără niciun fel de discriminare.
Trei copii din sate diferite se întrec să ajungă la Templul Oracolului. Acolo se va hotărî cine va primi toate cunoștințele celui mai înțelept om de pe planetă. Fiecare sat își pregătește micul campion care să uimească prin prezența și calitățile sale și să-i depășească pe ceilalți doi. Pe parcurs, cei trei își învață prima lecție: calitățile lor sunt mai valoroase dacă își unesc forțele. Dar pe cine va alege înțeleptul?
Povestea are la bază Principiul 1 al Drepturilor copilului, conform căruia tuturor copiilor li se cuvin aceste drepturi, fără excepție și fără discriminare.
12,00 lei
20,00 lei
-40%
Băiețelul de bumbac
Principiul 2: Copilul se va dezvolta în condiții de libertate și demnitate.
Regele și regina Tării de Bumbac aveau un fiu, unicul lor copil, care avea să moștenească regatul într-o bună zi. Din păcate, înțelepții au prezis că sănătatea lui este foarte delicată și i-au sfătuit pe părinți să îl protejeze de orice, indiferent de cât de nesemnificativ ar părea. Regele și regina le-au urmat sfatul și au ordonat ca ușile palatului să fie ferecate și toate suprafețele să fie acoperite cu lână și bumbac. Ca orice copil, prințul este curios și găsește o modalitate de a descoperi lumea.
Povestea ilustrează Principiul 2 al Drepturilor copilului, conform căruia toți băieții și toate fetele vor beneficia de protecție specială și ocazii care să le permită dezvoltarea, întotdeauna în condiții de libertate.
12,00 lei
20,00 lei
-40%
Ami s-a piedut
Principiul 3: Copilul are dreptul la nume și naționalitate.
Ami aparține tribului nomad Taca-Taca din ținutul Akida. Într-un mic moment de neatenție, el se pierde de tribul său și, întrucât se rătăcește, hotărăște să-și caute un nou nume și un nou ținut de care să aparțină. Însă curând își dă seama că nu-și găsește locul niciunde, deoarece el are deja un nume și aparține unui ținut.
Povestea are la bază Principiul 3 al Drepturilor copilului, care ne amintește că toți băieții și toate fetele au dreptul la nume și naționalitate.
12,00 lei
20,00 lei
-40%
Ariadna și cutia magică
Principiul 4: Copiii au dreptul la hrană, locuință, joacă și îngrijire medicală.
Ariadna are o cutie magică, în care locuiesc niște prieteni speciali. Curând, ea își dă seama că sunt mici și au nevoie de ajutorul ei, ca să nu le fie foame și să nu se îmbolnăvească. Fără să-și dea seama, dintr-un simplu joc, tânărul personaj începe să înțeleagă ce rol important joacă adulții în viața unui copil, de la părinți, până la doctori și învățători.
Povestea se inspiră din Principiul 4 al Drepturilor copilului, conform căruia copiii au dreptul la hrană, locuință, joacă și îngrijire medicală, încă dinainte de a se naște.
12,00 lei
20,00 lei
-40%
Ricky într-o nouă lume
Principiul 5: Copiii cu dizabilități au dreptul la tratament, educație și îngrijire.
Ricky și-a pierdut vederea și este speriat. Se simte de parcă lumea lui a devenit deodată mai mică. Dar încetul cu încetul descoperă că în jurul său există obiecte, animale și oameni care îl pot ajuta să-și găsească drumul în întuneric. Împreună, ei îl ajută să își recâștige încrederea și siguranța de sine și îi arată că lumea nu are limite, dacă nu vrei ca ele să existe.
Povestea se inspiră din Principiul 5 al Drepturilor copilului, conform căruia copiii cu dizabilități au dreptul la tratament, educație și îngrijire.
12,00 lei
20,00 lei
-40%
Unde-mi sunt părinții?
Principiul 6. Copiii vor crește sub protecția și responsabilitatea părinților.
Lui Lili nu-i place să mănânce fructe, Lalo nu mai vrea să tot fie trimis la culcare, iar Lali nu suportă săpunul și nici să facă baie. Sătui să li se spună mereu ce să facă, copiii o roagă pe vrăjitoarea Fresota să le facă părinții să dispară, fără să-și dea seama de consecințele vrăjii.
Povestea se inspiră din Principiul 6 al Drepturilor copilului, conform căruia copilul va crește sub protecția și responsabilitatea părinților săi, iar când acest lucru nu este posibil, sub atenția specială și protecția societății și a autorităților competente.
12,00 lei
20,00 lei
-40%
Culorile de mult uitate
Principiul 7. Copiii au dreptul la educație pentru a se putea dezvolta în societate.
Copiii din familia Kandel trăiesc într-o lume fără culoare. Când văd că apare curcubeul într-o zi ploioasă, se întreabă de ce lumea lor e doar în alb și negru. Ei decid să pornească într-o călătorie în jurul lumii în căutarea culorilor. Însă nu-și dau seama că răspunsul la problemă se află la îndemâna lor.
Povestea se inspiră din Principiul 7 al Drepturilor copilului, conform căruia copilul are dreptul la educație, îmbogățindu-și astfel cultura generală, pentru a se putea dezvolta în societate cu aceleași șanse ca ceilalți copii.
12,00 lei
20,00 lei
-40%
Micii pirați
Principiul 8. Copiii vor fi printre primii cărora li se vor oferi protecție și ajutor.
Pulbere Verde, unul dintre cei mai de temut pirați, îmbătrânește și îi e tot mai greu să găsească comoara ascunsă. De aceea, atunci când aude de micii pirați, decide să facă o înțelegere cu ei. Pornesc la drum împreună dar, când obțin comoara, bătrânul pirat trebuie să aleagă ce să arunce de la bord pentru ca nava să nu se scufunde.
Povestea se inspiră din Principiul 8 al Drepturilor copilului, conform căruia, indiferent de împrejurări, copilul va fi printre primii cărora li se vor oferi protecție și ajutor.
12,00 lei
20,00 lei
-40%
Castelul Zâmbetelor
Principiul 9: Copiii vor fi protejați împotriva tuturor formelor de cruzime și exploatare.
Într-un castel dintr-o vale mohorâtă locuia un căpcăun foarte leneș. Era atât de leneș și de zgârcit, încât mereu încerca să îi facă pe oameni să lucreze pentru el pe gratis. Într-o zi, a primit cea mai mare comandă pe care o primise vreodată și s-a hotărât să-i păcălească pe săteni și să-i facă pe toți copiii să lucreze pentru el fără pauză. Situația a continuat tot așa până în ziua în care unul dintre copii a schimbat lucrurile, ajutându-l pe căpcăun să descopere puterea râsetelor.
Povestea se inspiră din Principiul 9 al Drepturilor copilului, conform căruia copiii nu vor lucra înainte de a atinge vârsta minimă necesară și vor fi protejați împotriva tuturor formelor de neglijare, cruzime și exploatare.
12,00 lei
20,00 lei
-40%
Omul Melc
Principiul 10. Copiii vor fi protejați de orice fel de discriminare.
Omul Melc este un călător care colindă lumea în lung și-n lat împreună cu toate lucrurile lui și cu tot ce găsește pe parcursul drumului. Are plăcerea de a călători într-o lume în care oamenii diferiți nu prea comunică între ei. Fără să-și dea seama, le oferă copiilor din fiecare oraș lucruri din locuri îndepărtate și, astfel, îi ajută să-și rezolve problemele și le ușurează viața.
Povestea se inspiră din Principiul 10 al Drepturilor copilului, conform căruia copiii trebuie să fie protejați de comportamente care încurajează discriminarea de orice fel. Principiul pune accent pe faptul că respectul și toleranța sunt lucruri pe care copiii trebuie să le învețe.
12,00 lei
20,00 lei
-60%
Pachet colecția Drepturile copilului
Colecția Drepturile copilului este formată din 10 titluri, 10 principii ale Drepturilor copilului prezentate în povești ilustrate.
Calea înțeleptului
Băiețelul de Bumbac
Ami s-a pierdut
Ariadna și cutia magică
Ricky într-o nouă lume
Unde-mi sunt părinții
Culorile de mult uitate 
Micii pirați
Castelul zâmbetelor
Omul melc
80,00 lei
200,00 lei